Finner ikke bildet

Oslo-tur

Tradisjon tro gjennomførte vi nylig Eiendomsgruppens årlige Oslo-tur. Turen er et av årets høydepunkter og gir oss muligheten til å bli bedre kjent med både samarbeidspartnere og andre spennende eiendomsaktører på deres hjemmebane.

 

Startskuddet for turen gikk onsdag 31.01 hvor første besøk gikk til Malling & Co.Malling er en av de største og mest anerkjente selskapene i eiendomsbransjen, og spenningen var stor da vi vandret inn dørene i deres nyrenoverte lokaler iVika. Besøket startet med en presentasjon av selskapet fra CEO Anders Berggren.Deretter ga Mallings seniorøkonom (og foreleser i Næringseiendom ved NHH) Jon Mjølhus oss en introduksjon til næringseiendom. Etter disse lærerike presentasjonene ble vi delt opp i mindre grupper for å bli bedre kjent med de ulike avdelingene i selskapet. Besøket ble avsluttet med bespisning og mingling med flere av de ansatte.

 

Dagens andre besøk gikk til vår hovedsamarbeidspartner Colliers. I deres nydelige lokaler på Tjuvholmen startet besøket med mingling med både selskapets ansatte og medlemmer av Eiendomsutvalget BI som også hadde tatt turen. Deretter ga CEO Norway Håvard Nustad og CEO Nordics Bård Bjølgerud oss lærerike presentasjoner som tok for seg hvordan næringseiendomsmarkedet hadde utviklet seg de siste par årene, og hvordan Colliers ser for seg at utviklingen vil se ut fremover. Etter å ha observert hvordan proffene holder presentasjoner var det vår tur. Tiden var nemlig kommet for å presentere en verdivurderingscase vi hadde jobbet med i forkant av besøket foran en jury bestående av Colliers-ansatte. Besøket ble avsluttet med bespisning og noe godt i glasset, før tiden var kommet for å forberede seg til en ny innholdsrik dag.

 

Torsdag 01.02 startet med en tur til vår samarbeidspartner Aspelin Ramm sine lokaler påVulkan. Vi fikk en omvisning av deres kontorer, før vi blant annet fikk høre omderes planer for deres nyeste prosjekt «Landbrukskvartalet», et ombyggingsprosjekt ved et gammelt meierianlegg på Grønland i Oslo. Turen gikk så ut av kontoret for å få en omvisning av Vulkan. Vulkan var opprinnelig et gammelt industriområde som de dyktige folkene hos Aspelin Ramm transformerte til en populær destinasjon for mang en Osloborger. Omvisningen ga oss et godt innblikk i hvordan selskapet arbeider for å skape etterspørsel og interesse forsteder som tidligere har vært oversett. Besøket endte på et av serveringsstedene i Mathallen, selve midtpunktet på Vulkan, hvor vi ble servert nydelig mat.

 

En trikketur gjennom hovedstaden tok oss så til dagens andre punkt på agendaen, nemlig et besøk hos Nordea i deres lokaler på Majorstuen. Nordea er en av de ledende utstederne av lån til næringseiendomssektoren i Norge, og var derfor svært godt skikket til å lære oss mer om hvordan en kreditor opererer og tenker i dagens marked. Gjennom foredrag fra Thomas Due og Birgit Nilsen fikk vi bedre forståelse for bankens perspektiv når de vurderer hvorvidt de skal låne ut penger til ulike investeringer i næringseiendom.

 

Det siste besøket for dagen var hos Akershus Eiendom i deres flotte kontorer i Via. Her fikk vi presentert alle de ulike forretningsområdene til selskapet, før vi fikk en omvisning av kontorlokalene deres. Det ble så servert nydelig mat og noe godt i glasset. Den siste tiden fikk vi muligheten til å mingle med en rekke av de yngre ansatte i selskapet. I tillegg til å være veldig hyggelige ga de oss gode råd om hvordan man bør gå frem dersom man ønsker en karriere i eiendomsbransjen. Etter en lang og lærerik dag gikk turen tilbake til hotellet for en gjeng som var mettet både på sushi og kunnskap.

 

Fredagen var ikke like travel og dagens eneste besøk, som for øvrig var Oslo-turens siste besøk for denne gang, gikk til Pareto Alternative Investments. Etter å ha satt stor pris på PAI sin deltakelse på Eiendomskvelden 2023 så vi frem til å få et enda bedre innblikk i hvordan selskapet arbeider i det daglige. Vi ble først ønsket velkommen av CEO Johan Anker-Rasch, før Morten Edvardsen, selskapetsHead of Credit Investments, tok oss gjennom hvordan PAI opererer som utlåner av kreditt til eiendomsselskaper. Mot slutten av besøket fikk vi også prøvd oss på en case som var designet for å få oss til å tenke på samme måte som selskapets ansatte, noe som var morsomt og en smule utfordrende.

 

Etter en innholdsrik, morsom og ikke minst lærerik Oslo-tur var det på sin plass med en liten feiring. Dette ble gjort hos Underground Mini Golf med nydelig italiensk mat, putting og gode drinker. Vi er veldig fornøyd med årets tur, og ønsker å takke alle selskapene vi har besøkt for utmerket vertskap. Vi gleder oss allerede til neste gang!

Kategorier
Finner ingen kategorier